Stacks Image 1379

Het verhaal van Sylvestre

Sylvestre's wereld stort in als zijn vader in de gevangenis wordt gegooid, en hij beschuldigd wordt van misdaden waarvoor hij zijn leven riskeerde om mensen te redden.

Zou iets goeds kunnen voortkomen uit zo veel pijn, schuld en bitterheid en te helpen verwoeste levens weer te op bouwen en met elkaar te verzoenen, de mensen die eerst verwoede tegenstanders waren?

Een documentaire die het leven laat zien van een held; de wrede complexiteit van postkoloniaal etnische strijd, en de overwinning van vergeving en verzoening.

In juni 2011 reizen Norman Halsall en Daniel T. Halsall naar Rwanda om een docudrama te filmen, erop gericht de plaatselijke bevolking kennis te laten maken met de noodzaak van vergeving en verzoening.

We verwachten dat de film op de nationale televisie zal worden vertoond in Rwanda, en willen deze nasynchroniseren in de talen van de omringende landen.

Gebruikt als les materie
Omdat de onderliggende strijden van Sylvestre zijn zo vertrouwd voor veele mensen, de documentaire kan worden gebruikt zonder uitleg van een ervaren trainer. Dit maakt het ideaal voor workshops en retraites.

We willen ook laten zien dat, zelfs in de donkerste periode van de geschiedenis van Rwanda, er mensen waren, die weigerden mee te gaan in de cyclus van haat en hun leven riskeerden voor anderen. Onze hoop is om een gevoel van waardigheid te geven aan het Rwandese volk en hen hun recente verleden in een meer positief licht te laten zien.