Stacks Image 31

Training programma voor jonge vrouwen - ‘The Great Escape'

Jonge vrouwen, die zijn hun scholing hebben doorgelopen met behulp van het Compassion-programma, zullen binnenkort training en werk vinden in 'The Great Escape' donut atelier, die binnenkort wordt opgezet in Kigali, Rwanda. Deze duurzame sociale onderneming zal bijdragen aan de economische en sociale ontwikkeling. Hierdoor wordt het mogelijk lokale projecten te ondersteunen, dit vormt dan weer de basis voor verdere zakelijke initiatieven.
‘The Great Escape’ Donut Studio and Training Centre
The Great Escape is de eerste in zijn soort in Kigali; een gespecialiseerde donut studio, dat levert de beste hand gemaakt donuts aan het groeiend aantal hotels en restaurants in Kigali. Samen met donuts en koffie, we willen betaalbaar en lekker wekelijkse lunches serveren aan de lokale bevolking in onze eigen locatie.
Het echte doel is werk en training te verschaffen aan jonge vrouwen, en hen een waardige manier bieden om zichzelf en hun familie te onderhouden. De meisjes zullen onderwezen worden in koken en bakken, rekenen, hygiëne en bediening van klanten. Tevens zullen zij in de praktijk hun Engels kunnen oefenen.
Stacks Image 1277
Ze ging naar een andere plaats waar Nadia's moeder een kleine perceel land had en, met wat hulp, bouwden ze een klein huisje van één kamer.

Nadia's moeder lijdt aan trauma's als gevolg van wat ze door maakte tijdens de genocide. Ze is niet in staat om haar familie te onderhouden. Nadia's zus is nu ook al klaar met school, maar heeft nog geen baan kunnen vinden, met uitzondering van af en toe wat klusjes.
Nadia

Nadia is een van de typische jonge dames die wij in dienst willen nemen. Ze werd geboren met een zus en twee broers. Tijdens de genocide werden haar vader en twee broers gedood. Nadia, haar moeder en zus gingen in een kamp wonen die voor overlevenden was opgezet. Toen de oorlog voorbij was, gingen ze terug naar huis maar vonden dat alles vernietigd was, inclusief hun huis.