Mugina Peace Farm - Rwanda

Stacks Image 1385
Stacks Image 1388
Stacks Image 1390

Mugina Peace Farm
De 'Cows for Peace Farm' is een inkomengenererend project van CARSA. We hebben hen geholpen het land en ook een aantal gebouwen aan te schaffen voor het houden van kippen en varkens.
Op de boerderij zijn lokale mensen aan het werk, die de verzoening workshops van CARSA hebben gevolgd. Op de lange termijn is het de bedoeling om deze plaats te gebruiken als trainingsfaciliteit. Op dit moment is er onderzoek wordt gedaan de beste manier om het water naar het land te brengen. Er is water aan de rand van het perceel, maar dit is niet naar de gebouwen toe gebracht.
Onlangs werden er donaties gegeven zodat CARSA watertanks kan kopen om het water op te vangen van de daken van de gebouwen.

Chickens for Peace

Behalve het ‘Cows for Peace’ project hebben we nu ook het ‘Chickens for Peace’ project. De staf van CARSA breidt zich uit, en zo ook de activiteiten. Daarom zijn dit soort projecten belangrijk om het geheel in de toekomst te kunnen ondersteunen.
Stacks Image 75
Stacks Image 76
CARSA
CARSA (Christelijke Actie voor Verzoening en Sociale Hulp) heeft 5 jaar lang verzoeningswerk gedaan. Christophe en Sylvester hebben een relevante HBO opleiding gedaan en vormen samen het CARSA team.
Ze reizen over heel Rwanda om dit werk te doen en richten zich vooral op jonge mensen, omdat zij straks de leiders van de volgende generatie zullen zijn.

Zij implementeren het Cows for Peace project en hebben gesprekken met de leiders van het Kamonyi district om de eerste groep begunstigden vast te stellen en een workshop te organiseren.
Om ons te helpen een verschil te maken in Rwanda hebben wij uw steun nodig!

Klik hier voor de bankgegevens