Wie zijn wij?

 

 

 

Onze Visie

De visie van de Cornerstone Foundation is dat mensen zelf in staat gesteld worden zelf een inkomen te verwerven, om zo te ontsnappen uit de armoede spiraal. We willen ook dat ze in harmonie kunnen leven met zichzelf, anderen, hun omgeving en hun schepperMeer informatie? Klik hier

Missie

Als stichting initiëren of ondersteunen we verzoeningsprojecten en helpen bij het opstarten van inkomensverwervende projecten in ontwikkelende landen. 

We maken het mogelijk voor (jonge) mensen om een opleiding of training te volgen, zodat deze mensen zelfvoorzienend worden.

Een speciale focus hebben we voor de komende jaren: het trainen van jonge mensen in gastvrijheid in Rwanda, waar deze sector groeiende is, zodat zij zich een waardige plaats in de maatschappij kunnen verwerven.
We beogen onze partners te steunen bij de projecten die al ter plekke worden uitgevoerd, en hen te helpen deze door te ontwikkelen, door middel van productontwerp, advies, fondsenwerving en training.

Het bestuur


Norman
Halsall

Voorzitter

Het jarenlange werken in de muziek-, theater-, radio- en televisiewereld en met veel live presentaties, heeft zijn stempel gedrukt op Norman.

Daar komt nog bij dat door zijn ongeremde creativiteit, een nieuwsgierige geest en aanstekelijk enthousiasme, Norman iemand is, die echt plezier beleeft in het omgaan met mensen.

Norman heeft een diepe passie om de kwetsbaren te bekrachtigen en is sinds de oprichting voorzitter van de Cornerstone Foundation.

MayA

jOHN 

Secretaris

Maya is sinds 2017 betrokken bij de Cornerstone Foundation als vrijwilliger. Ze heeft een passie voor communicatie en zet dit talent in voor onze nieuwsbrief. 

Ze vindt het mooi op het verhaal van The Great Lakes Hospitality Institute en de andere projecten in Rwanda te delen en te laten zien hoe Rwanda’s kwetsbare jeugd een plek vindt binnen de maatschappij. Sinds kort doet ze dit ook vanuit de rol van secretaris. 

Angel Ann Edison

Penning-meester

Angel Ann Edison is een gezondheids-onderzoeker en werd geïntroduceerd bij de Cornerstone door haar vriendin Maya. Ze penningmeester vanaf 2024 en is ook betrokken bij de fondsenwervende evenementen. Haar passie ligt in de gelijkheid en empowerment van kwetsbare bevolkingsgroepen, vooral in landen met een laag en middelhoog inkomen. Ze gelooft dat het empoweren van vrouwen niet alleen gendergelijkheid bevordert, maar ook positieve gezondheidsresultaten en holistische persoonlijke ontwikkeling bevordert.

 

overige Teamleden


ShirLey
Hutter

Program funding officer

Shirley is al jaren betrokken bij vrouwen in Rwanda. Dit is gekomen toen ze een vluchtelinge ontmoette, die graag iets voor vrouwen in haar netwerk wilde doen. Het was opmerkelijk dat er bij Shirley op dat moment net het verlangen leefde iets voor anderen te betekenen, die een moeilijk leven hebben in Afrika.

Sinds die tijd heeft ze veel geleerd en past dit steeds toe in de projecten. Recentelijk is ze gestart met de Master Community Development aan de HU, waar ze ook veel van haar lessen uit het ontwikkelingswerk kan toepassen.  

 

ROELAND Stelingwerff

Financiële
adviseur

Roeland is getrouwd en heeft 7 kinderen. Hij werkt als project manager in de de ICT. Recentelijk is hij voor het Leger des Heils aan de slag gegaan als project manager ICT.

Als vrijwilliger ondersteund hij verschillende organisaties. Op die manier kan hij iets betekenen voor de samenleving in wat hij in zijn carrière heeft geleerd. Bij de Cornerstone Foundation kan hij mensen helpen die anders ver bij hem vandaan staan.

Liset
De Klerck  

Managing
Director
‘The Great Lakes Hospitality Institute’

Liset begon in 2014 als vrijwilliger bij een organisatie in Kenia waarna het avontuur volgde in verschillende delen van Afrika. In 2017 reisde ze af naar Rwanda en sindsdien is ze werkzaam als managing director van Great Lakes Hospitality Institute in Kigali.

Ze vindt het belangrijk dat mensen een vak leren en daardoor voor henzelf en familie kunnen zorgen; vaardigheden, life skills en talenten ontwikkelen door middel van de juiste training. Haar instelling is dat we veel van elkaar kunnen leren, en door samen te werken groeien we en worden we sterker.

Margrietha

Bor 

Fondsenwerving

Margrietha was zo’n vijf jaar betrokken als bestuurslid bij de Cornerstone Foundation. Ze vindt het belangrijk iets te kunnen bijdragen aan jonge mensen in een land als Rwanda. Ze vindt dat praktisch onderwijs een goede manier is om op korte termijn in hun eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. 
Op dit moment is ze vooral betrokken bij de fondsenwerving.

MArlien

van der Welle

Website

Tijdens haar studie Internationale Ontwikkeling kwam Marlien bij de Cornerstone Foundation terecht. Ze begon als stagiair met onderzoeken van het Cows4Peace project en assisteerde bij het filmen van Sylvestre’s Story. Tijdens de paar maanden in Rwanda raakte ze zeer onder de indruk van het bijzondere verzoeningswerk en het mooie land.

Ze is al die jaren het werk van de Cornerstone Foundation blijven volgen en nu weer actief aan de slag: dit keer verantwoordelijk voor de website.