Wie zijn wij?

 

 

Onze Visie

De visie van de Cornerstone Foundation is dat mensen in staat gesteld moeten worden zelf een inkomen te verwerven, om zo te ontsnappen uit de armoede spiraal. Ook zouden ze in harmonie moeten leven met zichzelf, anderen, hun omgeving en hun schepperMeer informatie? Klik hier

Missie

Als stichting initiëren of ondersteunen we verzoeningsprojecten en helpen bij het opstarten van inkomensverwervende projecten in het Zuiden en Oosten van de wereld.

We maken het mogelijk voor (jonge) mensen om een opleiding of training te volgen, zodat deze mensen zelfvoorzienend worden.

Ook brengen we schrijnende situaties onder de aandacht, om bewustwording en hulpverlening op gang te brengen. We zenden mensen uit en ondersteunen hen bij het opstarten van projecten in het Zuiden en Oosten.

Een speciale focus hebben we voor de komende jaren: het trainen van jonge mensen in gastvrijheid in Rwanda en in andere ontwikkelingslanden, waar deze sector groeiende is, zodat zij zich een waardige plaats in de maatschappij kunnen verwerven.
We beogen onze partners te steunen bij de projecten die al ter plekke worden uitgevoerd, en hen te helpen deze door te ontwikkelen, door middel van productontwerp, advies, fondsenwerving en training.

Het bestuur


Norman
Halsall

Voorzitter

Het jarenlange werken in de muziek-, theater-, radio- en televisiewereld en met veel live presentaties, heeft zijn stempel gedrukt op Norman.

Daar komt nog bij dat door zijn ongeremde creativiteit, een nieuwsgierige geest en aanstekelijk enthousiasme, Norman iemand is, die echt plezier beleeft in het omgaan met mensen.

Norman heeft een diepe passie om de kwetsbaren te bekrachtigen en is sinds de oprichting voorzitter van de Cornerstone Foundation.

Justin
Halsall 

Secretaris

Justin heeft een passie voor technologie en ontwikkeling en is oprichter van Record Once. Hij is vaak te vinden op technische conferenties, pitchevenementen en hackathons als moderator.

Voor de Cornerstone Foundation vervult hij de functie van secretaris, waarbij hij vooral in een adviserende ondersteunende rol functioneert.

Zita
Kooistra

Penning-meester

Zita werkzaam in het onderwijs. Ze geeft de vakken tekenen en kunstgeschiedenis op een middelbare school. Via de Vineyard gemeente te Utrecht heeft ze kennis gemaakt met de Cornerstone Foundation. Ze werd geraakt door de projecten in Rwanda, een land wat al eerder in haar aandachtsveld kwam. De laatste jaren is ze meegegroeid in de ontwikkeling voor onderwijs aan kansarme, jonge vrouwen via The Great Escape.

Door haar betrokkenheid bij de Stichting is ze in de zomer van 2019 gevraagd zitting te nemen in het bestuur. Ze heeft de functie van penningmeester met veel plezier en

Margrietha Bor 

algemeen bestuurslid

Margrietha is al zo’n vijf jaar betrokken als bestuurslid bij de Cornerstone Foundation. Ze vindt het belangrijk iets te kunnen bijdragen aan jonge mensen in een land als Rwanda. Ze vindt dat praktisch onderwijs een goede manier is om op korte termijn in hun eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. 
Als algemeen bestuurslid kijkt ze kritisch mee met de projectplannen en de bedrijfsvoering. Daarnaast helpt ze mee met de fondsenwerving.

overige Teamleden


ShirLey
Hutter

Program funding officer

Shirley is al jaren betrokken bij vrouwen in Rwanda. Dit is gekomen toen ze een vluchtelinge ontmoette, die graag iets voor vrouwen in haar netwerk wilde doen. Het was opmerkelijk dat er bij Shirley op dat moment net het verlangen leefde iets voor anderen te betekenen, die een moeilijk leven hebben in Afrika.

Sinds die tijd heeft ze veel geleerd en past dit steeds toe in de projecten. Recentelijk is ze gestart met de Master Community Development aan de HU, waar ze ook veel van haar lessen uit het ontwikkelingswerk kan toepassen.  

 

Peter
van de Berg

Financiële
expert

In 1989 werkte Peter (1961) voor het eerst ‘over de grens’ in Kameroen bij de Credit Union League (Raiffeisenbank), een ervaring die blijvende indruk heeft gemaakt zowel qua werkterrein als land: muziek, kleuren en mensen.
De ongelijke verdeling van kansen voor velen op dit en andere continenten vraagt om blijvende aandacht en betrokkenheid – vandaar zijn betrokkenheid bij de Cornerstone Foundation.

Liset
De Klerck  

Managing
Director
‘The Great Escape’

Liset begon in 2014 als vrijwilliger bij een organisatie in Kenia waarna het avontuur volgde in verschillende delen van Afrika. In 2017 reisde ze af naar Rwanda en sindsdien is ze werkzaam als managing director van The Great Escape in Kigali.

Ze vindt het belangrijk dat mensen een vak leren en daardoor voor henzelf en familie kunnen zorgen; vaardigheden, life skills en talenten ontwikkelen door middel van de juiste training. Haar instelling is dat we veel van elkaar kunnen leren, en door samen te werken groeien we en worden we sterker.

MAYA

JOHN

COMMUNICATIE

Maya kwam  in 2017  bij ons als vrijwilliger werken. Ze heeft een passie voor communicatie en gebruikt haar vaardigheden om met haar talent onze driemaandelijkse nieuwsbrief te maken.

Ze vindt het leuk om het verhaal te vertellen over hoe The Great Escape en andere projecten de kwetsbare jeugd van Rwanda helpen te genezen van het tragische verleden van het land en een plaats in de samenleving te doen vinden

MArlien

van der Welle

Website

Tijdens haar studie Internationale Ontwikkeling kwam Marlien bij de Cornerstone Foundation terecht. Ze begon als stagiair met onderzoeken van het Cows4Peace project en assisteerde bij het filmen van Sylvestre’s Story. Tijdens de paar maanden in Rwanda raakte ze zeer onder de indruk van het bijzondere verzoeningswerk en het mooie land.

Ze is al die jaren het werk van de Cornerstone Foundation blijven volgen en nu weer actief aan de slag: dit keer verantwoordelijk voor de website.