Onze Projecten

 

Great Lakes
Hospitality Institute

‘Great Lakes Hospitality Institute’, is een trainings-programma voor schoolverlaters in Kigali, Rwanda. Het doel van de hospitality-training is dat jonge mensen en hun families uit de armoede spiraal ontsnappen, in hun kracht gezet worden om een baan in een restaurant of hotel vinden of om door te gaan met studie of in een andere sector werk te vinden.

Lees meer over dit project

Rwafat

RWAFAT helpt vrouwen uit achterstand situaties in eigen levensonderhoud te voorzien. Het project ondersteunt bestaande coöperaties en nieuwe coöperaties, met bijvoorbeeld het trainen van het bestuur en hulp bij het verkopen van de producten, die door de vrouwen gemaakt worden. ZO kunnen de groepen geld sparen en aan elkaar uitlenen om meer inkomen te generen.

Lees meer over dit project

Afgeronde projecten


The Cornerstone Foundation is al sinds 1996 actief bij het ondersteunen van kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden. Voor een meer compleet beeld van onze werkzaamheden hier ook een greep uit de reeds afgeronde projecten. 

The Silent Famine

documentaire 

Voor veel mensen betekent een mislukte oogst een ramp en ernstige honger. Voor dorpelingen in Burkina Faso komt deze verschrikkelijke realiteit jaarlijks terug.

In samenwerking met de Cornerstone Foundation, documenteerden Daniel T. en Norman Halsall dit probleem en ontdekken zij hoe dorpelingen een unieke lokale oplossing voor het probleem hebben gecreëerd.

 

Kijk de film

Cows for Peace 

verzoening in Rwanda

Na de genocide van 1994 gaan veel Rwandezen gebukt onder trauma. CARSA brengt daders en slachtoffers bij elkaar in een project waarbij op een uitgebreide manier gewerkt wordt aan een nieuwe toekomst.

Het begint met een workshop waarin gewerkt wordt aan trauma-healing, vergeving en verzoening. De laatste stap in het traject is dat de armste koppels voorzien worden van een koe, waar gezamenlijk voor gezorgd moet worden.

We hebben CARSA financieel ondersteund bij de aanschaf van de eerste 50 koeien.

Sylvestre’s Story 

documentaire

Sylvestre’s wereld stort in als zijn vader in de gevangenis wordt gegooid, en hij beschuldigd wordt van misdaden waarvoor hij zijn leven riskeerde om mensen te redden.

Een documentaire die het leven laat zien van een held; de wrede complexiteit van postkoloniaal etnische strijd, en de overwinning van vergeving en verzoening.
In juni 2011 reizen Norman Halsall en Daniel T. Halsall naar Rwanda om een docudrama te filmen, erop gericht de plaatselijke bevolking kennis te laten maken met de noodzaak van vergeving en verzoening.

Wil je meer weten

of ons steunen?