Great Lakes Hospitality Institute

praktische VAARDIGHEDEN TRAINING

 

 

 

 

KANSEN

Rwanda groeit, zowel in aanzien als in kansen. Het aantal internationale hotels en restaurants blijft groeien. Samen met deze toename in aantal, stijgt de service in Rwanda naar internationale normen. Dit betekent dat er veel vraag is naar opgeleid personeel in de horeca, vooral degenen met uitstekende communicatieve vaardigheden in het Engels.

Great Lakes Hospitality Institute is een initiatief van Over The Moon, en wordt sinds het begin in 2017 ondersteund door de Cornerstone Foundation. Het instituut is nu een TVET (Technical Vocational Education and Training) Instelling, geaccrediteerd door WDA (Work Placement Agency). De WDA is het overheidsorgaan dat de curricula en de accreditatie verzorgt. Great Lakes Hospitality Institute biedt een diplomaprogramma Hospitality Practice And Cookery Skills (HPCS). Deze opleiding bied een basis in alle praktische vaardigheden, die nodig zijn in de horeca en hospitality. 

De opleiding behelst Hospitality management, Restaurant management, Bediening, Basis Koken, Entrepreneurschap, Engels spreken voor de horeca, Effectieve Communicatie op de werkplek, Leiderschap’s vaardigheden skills, Innovatieve en Creatieve vaardigheden, en nog veel meer.

Het programma is opgezet om jonge vrouwen op te leiden uit het Compassion International programma, maar het is zo succesvol gebleken, dat de training is opengesteld voor iedereen die een passie en ambitie heeft om te slagen in de hospitality sector. Studenten die deze training met succes voltooien, zullen zeer bekwaam horecapersoneel zijn, dat werk kan vinden in internationale hotels, restaurants en andere dienstverlenende industrieën binnen en buiten Rwanda.

 

Steun Dit Project

 

 

Het programma

Great Lakes Hospitality Institute biedt verschillende programma’s die men afrond door het behalen van een certificaat of een diploma. Deze omvatten:

Bridge program (2 maanden) waarbij de studenten worden voorbereid op het HPCS-programma met o.a. ICT-trainingen, Engelse les en workshops rond koken en hospitality.

Hospitality Practice And Cookery Skills (1 jaar) Door CTH geaccrediteerde opleiding. Na afronding van het programma hebben de studenten in totaal 4 certificaten die internationale waarde hebben.

Naast het officiële programma volgen de studenten ook de volgende modules:

  • Mental Health And Personal Development
  • Job Coaching And Career Guidance
  • Internship (in totaal lopen de studenten 3 maanden stage)

 

 

 

Afstuderen

Aan het einde van elk trimester leggen de studenten examens af. Het succesvol afronden geeft aan dat de studenten bekwaam zijn in zowel Gastvrijheid als Engels (spreken, luisteren, lezen en schrijven). 

Het HPCS-programma is internationaal geaccrediteerd door CTH. Dit betekend dat als de studenten het programma met goed gevolg afronden ze een internationaal aangeschreven certificaat ontvangen waarmee ze voldoen aan de hoge standaarden die wereldwijd gelden in de hospitality industrie.

 

 

En daarna?

Het is natuurlijk belangrijk dat studenten na afloop een passende baan vinden. Daarom leren de studenten hoe ze een baan kunnen vinden als onderdeel van de cursus. Ze oefenen dit bij het aanvragen van hun stage.

We zijn blij te kunnen melden dat een aantal studenten die de cursus hebben afgerond passend werk hebben gevonden, terwijl anderen hun opleiding aan de universiteit hebben voortgezet.

Bij een recente enquête gehouden onder voormalige studenten, bleek dat geen van hen werk/inkomen had bij aanvang van de training. Op dit moment (juni 2020) heeft 75% van hen werk, waarvan meer dan de helft in de horeca en waarbij 25% een vervolgstudie doet.

 

 

 

 

Het Team

We werken met een divers team, waarbij elk teamlid gespecialiseerd is in een bepaald onderwerp of vakgebied. 

Een gemengd team van verschillende nationaliteiten, allemaal met ervaring in de horeca en/of een achtergrond in het onderwijs.

 

 

 

 

 

 

 

Waarom doen studenten mee aan dit programma?

 

Management en praktische vaardigheden gecombineerd

De programma’s zijn TVET Diploma- en Certificaatniveaus die afgestudeerden voorbereiden om te werken in hotel of restaurant managementfuncties. Het Instituut onderscheidt zich van andere onderwijsinstellingen door de nadruk op praktische vaardigheidstraining en training in kleine groepen. De afgestudeerden zullen alle vaardigheden nodig hebben om concurrerend te zijn op de horeca-arbeidsmarkt en zelfs ander personeel te begeleiden of op te leiden in hotels, restaurants en andere dienstverlenende industrieën in en buiten Rwanda.

 

Engelse taalstudies

De studenten krijgen een intensieve Engelse taaltraining, met bijzondere aandacht voor de taal die wordt gebruikt in het spreken in het openbaar, in hotels, in verschillende situaties in het restaurant, aan de bar, bij de receptie, klantenservice, enz. De training is praktisch en stelt de student in staat de nodige luister- en spreekvaardigheden te verwerven die door het bedrijfsleven worden vereist.

 

 

Onze Rol 

Als Cornerstone Foundation we werken nauw samen met het team van Great Lakes Hospitality Institute in Rwanda op gebied van organisatie, inrichting van het onderwijs en financiën.

Het doel is meer lokale mensen bij het project te betrekken, zodat zij in de toekomst deze taken zelf op zich zullen nemen en onze rol kleiner zal worden.

 

 

 

Het verhaal

van Scovia

Ik heb in 2010 de middelbare school afgerond. Ik heb een aantal jaren thuis doorgebracht met het helpen van mijn ouders, maar in 2018 stuurde mijn zus me Great Lakes Hospitality Institute. Toen ik daarheen ging, verwelkomden ze me als ouders.

Ik dank de organisatie van Great Lakes Hospitality Institute, want sindsdien is mijn leven veranderd. Ik heb veel nuttige dingen geleerd, wat me enorm heeft geholpen in mijn leven!

Ten eerste heb ik geleerd om zelfverzekerd te zijn. Ik leerde spreken in het openbaar. Ook brachten ze  ons naar het Marriott hotel en het congrescentrum. Het was de eerste keer dat ik daar was, we hebben er erg van genoten, er ging een nieuwe wereld voor ons open. We mochten het personeel ontmoeten en hen vragen stellen. Het heeft mijn zelfvertrouwen enorm vergroot om deel uit te maken van het programma.

Waarom zeg ik al deze woorden? Ik ben erin geslaagd een goede positie te verwerven, niet in de horeca maar in een NGO, Reach the children Rwanda International. Er waren veel kandidaten met veel kwalificaties, en ik had mijn Senior 6-certificaat, het certificaat van Food & Beverage van Great Lakes Hospitality Institute en ook nog andere certificaten. Ik kon mijn interview goed afleggen vanwege het Engels dat ik had geleerd en werd aangenomen voor de baan als administratief medewerker.